c Camasa casual Catalin Botezatu – grunge style | Haine Catalin Botezatu

sâmbătă, 23 februarie 2013

Camasa casual Catalin Botezatu – grunge style


      camasa carouri barbati

       

      Categorie produs: camasi Catalin Botezatu
      Material: bumbac 100%





      • Stilul grunge din anii 90 a revenit de ceva timp in moda zilelor noastre asa ca nu putea sa lipseasca din prezentarile de moda ale designerului Catalin Botezatu. Carourile imbinate cu dungile verticale ofera acestei camasi nu doar influente ale anilor 80, dar si un stil aparte care imbina stilul casual, tineresc dat de modelul cambrat cu eleganta oferita de stilul inconfundabil al intregii colectii de camasi Catalin Botezatu.
      • Devenita o adevarata piesa de moda datorita curentului grunge din anii '90, camasa in carouri este votata in acest an de catre toti designerii piesa cea mai hot a sezonului. Coborata direct de pe podiumurile prezentarilor de moda pe rafturile magazinului online Catalin Botezatu, aceasta  camasa ofera o alternativa atat persoanelor active care isi doresc o camasa foarte comoda, dar si celor  sofisticati care isi doresc un stil elegant si la moda.
      • Pentru unicitate, camasa are brodata pe spate sigla creatorului sau, Catalin Botezatu. Daca totusi va doriti o camasa grunge eleganta va invitam pe site sa decideti care din camasile din colectia de haine Botezatu va reprezinta mai bine.
        • Info: “Termenul “grunge” este utilizat pentru a defini un anumit moment din moda si muzica secolului 20. Curentul “grunge” a debutat la mijlocul anilor ’80, provenind din regiunea nord vestica a Statelor Unite. Influenta sa s-a tradus prin muzica alternativa si prin conceptul “do-it-yourself” din moda. Adeptii curentului grunge nu erau interesati de politica, nu exista un tel comun precum anarhia punkistilor sau pacea promovata de hipioti. “Valorile” curentului erau singuratatea, frustrarea, izolarea si blazarea. Nu s-a dorit a fi o miscare in sine dar a dat cuvantul generatiei X si a reprezentantei sale, formatia Nirvana.
          Moda grunge era de fapt o “nonmoda” ce urma normele unui estetism post-hippie, post-punk si consta in alaturarea de piese necoordonate rezultand un look ultra-lejer, “sleampat”, dar departe de a fi sters sau neinteresant. Elementele cheie de stil atat pentru imbracamintea feminina cat si pentru cea masculina erau jeansii decolorati si rupti, camasile din flanel de obicei cu model in carouri sau saluri din lana purtate peste tricouri uzate si bocanci.        Filozofia low-budget, antimaterialista, generata de perioada de recesiune au adus in atentia consumatorilor de moda magazinele second-hand si a adaugat elemente precum fesurile tricotate si pantalonii cargo. Rochiile inflorate vintage ca si camasile de noapte stil babydoll erau purtate cu pulovere si cardiganuri xxl, tricotate cu ochiuri mari. Grunge insemna un stil casual dus la extrem.
          Prima mentiune in presa de moda a aparut in “Women’s Wear Daily” pe 17 august 1992. Moda grunge era considerata “hot”, “chic”. Ce incepuse ca un stil al strazii din Seattle devenise moda tinerilor din New York si se raspandea cu rapiditate peste ocean. Tot in acelasi an revista Vogue realiza un articol si un pictorial pe aceasta tema. Marc Jacobs, pe atunci un tanar designer, era fascinat de aspectul utilitar al stilului grunge precum si de juxtapunerea de texturi diferite si de imbinarea pieselor vintage cu cele noi.
          Marc Jacobs a adus stilul grunge pe catwalk odata cu showul de primavara-vara 1993 pentru casa Perry Ellis. A fost urmat de importanti designeri precum Calvin Klein, Christian Francis Roth, Armani, Dolce & Gabbana, Anna Sui si Versace care au propus tinute grunge din materiale luxoase. Trendul nu a prins insa la clientii caselor de moda. Adolescentii din clasa de mijloc insa, fani ai lui Kurt Cobain si ai formatiei sale, au adoptat imediat stilul grunge, ei fiind cumparatorii jeansilor taiati “de-a gata”, a fesurilor tricotate si camasilor din flanel.
          Curentul grunge a avut un rol insemnat in moda transformand hainele reciclate intr-o alegere chic si a consacrat un stil definit prin suprapunerea de straturi, prin alaturarea diferitelor texturi si prin libera alegere a consumatorului de a imbina piese si de a crea tinute care confera un stil personal.” sursa

        0 comentarii: