c Despre Catalin Botezatu | Haine Catalin Botezatu

miercuri, 28 decembrie 2011

Despre Catalin Botezatu






















Catalin Botezatu este cel mai cunoscut designer roman in tara si peste hotare, unul din putinii care se poate mandri cu prezentari de moda organizate pe toate continentele. 
Show-urile semnate Catalin Botezatu au beneficiat intodeauna de o tematica bine definita, de la "Egiptyon", "Budha Bar", "Angels", "Ameno","Witches", "Bizantium", "Barbarian", "Kyoto", "Chicago" sau "J.O" in cadrul carora creatiile sale au fost completate de impresionante colectii de palarii, blanuri si accesorii, pana la prezentarile de underware, in numar de 30, "C.B. Intimo", "Sailor", "Power", "Army", "Poveste cu elfi" sau"Pirates". Botezatu este singurul creator de moda autohton care se ocupa personal de scenografie, regie, coloana sonora cat si de stilingul colectiei (bijuterii, pantofi, aplicatii capilare, etc.). Nascut la 3 decembrie 1966, in Alexandria, Catalin Botezatu a urmat cursurile unei case de moda din Bucuresti, iar in 1985 a obtinut diploma de model pentru prezentari in afara granitelor tarii. La numai cateva luni, a fost recompensat, la Frankfurt, cu titlul de cel mai bun manechin al anului inEuropa. Anii petrecuti ca model au constituit pentru el contactul cu lumea modei. 
In septembrie 2004 Catalin Botezatu a fost invitat sa prezinte colectia "Chicago" in cadrul "Venice Gran Gala", un eveniment de caritate avand drept scop salvarea Deltei Dunarii care s-a desfasurat la hotelul Excelsior din Venetia in perioada celebrului festival de film.Anul 2005 se dovedeste a fi la fel de fructuos. Catalin Botezatu a creat costumele pentru piesa de teatru "Marchizul de Sade"/Quills a lui DougWright, piesa jucata la Teatrul Odeon, in regia lui Beatrice Rancea. Dupa aceasta colaborare, a semnat peste 200 de costume pentru spectacolul"Cabaret", pus in scena la Teatrul de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti. In iunie 2005 designerul si-a prezentat noua colectie haute-couture intitulata "Sukar Collection" la "Bali Fashion Week" din Indonezia unde a fost recompensat din nou cu "Premiul pentru cea mai buna colectie", iar revista Book Moda - sectiunea Alta Moda ii aloca un spatiu editorial. Aceeasi colectie a fost premiata o luna mai tarziu la Fashion Week-ul din Islanda si in Malta.In luna februarie 2006 revistaVIP l-a premiat pe Catalin Botezatu pentru aparitiile sale in presa europeana, dar si pentru contributi aadusa de acesta la promovare imaginii tarii. In aceeasi perioada colectiile Catalin Botezatu au fost prezente pe marile canale de televiziune din Italia: Rai1, Rai 2, TG 3, Italia Piu.In aprilie 2006, designerul roman a sustinut doua show-uri de moda la Cannes in cadrul manifestarilor conexe festivalului international deteleviziune MIFA 2006 si un alt show de moda in clubul Jimmi'z din Monte Carlo. Toate aceste showuriau fost transmise de catre FashionTv Paris dar si de alte 18 posturi de televiziune din intreaga lume.In iunie 2006, Catalin Botezatu a inceput un turneu mondial de promovare a noilor sale colectii. Creatiile marca Botezatu sunt prezentate cu succes la Atena (Grecia), Jakarta(Indonezia), Colombo (Sri Lanka), Malta, Italia (Catania).